Wim Vos Automatisering

Freelance Systeembeheer

Algemene tips

This page still needs to be translated

Een aantal specifieke problemen kom ik regelmatig tegen, Hier vindt u een aantal adviezen.

 • Controleer of er regelmatig een  Windows Update uitgevoerd wordt. Dit gebeurt normaal gesproken automatiesch maar soms staat dat uit Zet dit weer op automatisch. Hiermee worden beveiligingslekken van Windows gerepareerd.
 • Gebruik een goed antivirusprogramma en zorg dat dit automatisch over de nieuwste virusupdates beschikt. Ik adviseer Eset, dat als beste op de markt staat op dit moment. Als u liever een gratis virusscanner wilt dan kunt u kiezen voor het prima alternatief Avast.
 • Sommige Microsoft producten zijn kwetsbaarder dan andere software. Hier zijn enkele uitstekende alternatieven die minder gevoelig zijn voor spyware:
  Internet Explorer -> Mozilla Firefox is een prima webbrowser met pop-upblokkering, navigatie met tabbladen, en privacy- en beveiligingsfuncties.
  Outlook -> Mozilla Thunderbird
  Microsoft Office -> OpenOffice
 • Controleer regelmatig of er Spyware of Adware op uw PC staat. Als u zomaar ongevraagd op vage websites terecht komt, of uw pc wordt ineens heel traag, komt dat waarschijnlijk door spyware, programma's die kijken wat u met uw computer doet en die gegevens doorsturen via het internet. Gebruik MalwarebytesMicrosoft Defender of  Ad-Aware (gratis) om het te verwijderen. Hier is een vergelijking van diverse antivirusprogramma's.
 • Regelmatig zoek ik problemen met computer voor klanten uit. Veel oplossingen zet ik in een database voor eigen gebruik. Maar ook u heeft toegang tot een groot gedeelte, zie de Helpdesk link.

Neem gerust contact op voor meer informatie.

wimvosautomatisering QR Codeklik voor een QR code en zet mij in uw contactlijst.

Free newsletter

Subscribe to our:

Free Newsletter

Always usable information however in Dutch.
You can unsubscribe at any moment.

Who is online

Currently are 13 guests and no members online