Help

De kennisbank is een collectie van antwoorden op vaak gestelde vragen (FAQ) en artikelen. U kunt de artikelen waarin u geïntereseerd bent in deze categorie of in de sub-categorieën lezen opzetten van de VPN-server in Windows 8 7

Antwoord:

Het opzetten van de VPN-server in Windows 8.

Laat poort 1723 in de router naar je VPN-server doorsturen.

Open het Configuratiescherm van Windows, selecteer Netwerk en internet en daarna Netwerkcentrum. Klik in de linkerzijbalk op Adapterinstellingen wijzigen. Je krijgt nu al jouw geconfigureerde netwerkverbindingen te zien. Druk op Alt om het hoofdmenu te tonen en kies in het menu Bestand de optie Nieuwe binnenkomende verbinding. Windows start nu een wizard op die je helpt bij het opzetten van een VPN-server.

In het eerste venster kies je welke gebruikers toegang krijgen tot de computer en het netwerk via VPN. Klik dan op Volgende, waarna je in het volgende venster kiest op welke manier gebruikers verbinden. Kies hier Via internet en klik op Volgende. In het laatste venster van de wizard selecteer je de netwerkprotocollen die bereikbaar zijn. De standaardkeuze is vaak voldoende. Kijk na of IPv4 ingeschakeld is en (als je gedeelde bestanden op het thuisnetwerk wil bereiken) Bestands- en printerdeling voor Microsoft-netwerken.

Klik op Toegang toestaan, waarna de wizard de VPN-verbinding instelt. Je krijgt tot slot een computernaam te zien, die je echter niet nodig hebt. Wanneer je het venster gesloten hebt, verschijnt er een nieuwe verbinding met de naam Binnenkomende verbindingen in het venster Netwerkverbindingen van het configuratiescherm. De serverconfiguratie is nu klaar. Zolang de computer ingeschakeld is, kun je nu van buitenaf erop inloggen.

Om ook je bureaublad te delen is poort 3389 nodig
 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee

Artikel details

Artikel ID: 71

Categorie: Windows 8

Datum toegevoegd: 24-01-2014 19:03:38

Aantal bekeken: 3074

Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.1/5.0 (41)

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid