Wim Vos Automatisering

Freelance Systeembeheer

Dit is een stappenplan om spyware te verwijderen. Ik heb hier net (4 maart 2016) behoorlijk in geschrapt omdat de meeste links niet meer werkten.

Er is daarom niet echt meet sprake van een stappenplan.

Wel zijn de links die hier nog staan interessant.


Voor de Windows 7, 8.x of 10 gebruikers is er het programma Hitman Pro. Dit programma bedient automatisch de verschillende anti-spyware programma's, zoals Spybot en Ad-Aware. U kunt het programma downloaden via:
http://www.hitmanpro.nl

Andere zeer goede programmas zijn:
http://www.safer-networking.org/nl/index.html

en

https://www.malwarebytes.org

En het programma Spybot, is een onderzoek waard.
Volg de stappen die Spybot aangeeft. Als Spybot na de scan en het schoonmaken aangeeft dat het opnieuw moet opstarten en vraagt om gelijk weer te starten, kies dan ‘ja’.

Nadat de anti-spyware software zijn werk heeft gedaan, is het verstandig om er voor te zorgen dat spyware in de toekomst minder makkelijk op de PC gaat nestelen.

U kunt een goede virusscanner downloaden. Er zijn op internet meerdere goede virusscanners beschikbaar. Via deze link kunt een gratis virusscanner downloaden:
https://www.avast.com/nl-nl/index
Voorwaarde is dat u zich wel dient te registreren.
Eventueel zijn andere virusscanners te vinden via:
http://antivirus.pagina.nl

Naast een virusscanner is het verstandig om een zogenaamde Firewall te installeren. Zo’n Firewall houdt in de gaten welke programma’s toegang tot het internet zoeken en kunt u desgewenst toestemming verlenen of niet.
Een gratis firewall kunt hier vinden:
http://www.zonelabs.com

McAfee en Norton (de 2 grote antivirus-leveranciers) leveren allebei een compleet internetpakket, bestaande uit een firewall, antivirus en een spamkiller. Deze pakketten worden vaak gratis meegeleverd met nieuwe PC's. Vraag er naar bij de aanschaf van een nieuwe pc.

Er worden steeds nieuwe virussen en spyware ontwikkeld. Dit is een soort wapenwedloop tussen de makers en de bestrijders. Daarom bieden veel programma’s de mogelijkheid tot ‘updaten’. Hiermee wordt het programma voorzien van de laatste nieuwe dingen. Het is verstandig om dit eens in de week te doen.

Meer informatie over spyware kunt vinden op de volgende websites:
http://spyware.pagina.nl

Dit stappenplan is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid geschreven. Ondanks dit kan het zijn dat u onverhoopt tegen problemen aanloopt. Als u vragen of problemen heeft bij het stappenplan dan willen wij u graag attenderen op mijn nieuwsbrief.

Als u een Apple heeft dan zult u in de regel geen of weinig last hebben van spyware. Dit stappenplan is dan ook geschreven voor mensen die een Windows PC gebruiken.

Wij zijn niet niet aansprakelijk voor enige vorm van schade die eventueel ontstaat na gebruik van dit stappenplan. Maak altijd eerst een backup.

wimvosautomatisering QR Codeklik voor een QR code en zet mij in uw contactlijst.

Gratis Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de

Gratis Nieuwsbrief

Het is altijd bruikbare en recente informatie en je kunt je op ieder moment weer uitschrijven.

Wie is online

Momenteel zijn er 9 bezoekers online