Wim Vos Automatisering

Freelance Systeembeheer

Algemene tips
Een aantal specifieke problemen kom ik regelmatig tegen, Hier vindt u een aantal adviezen.

 • Controleer of er regelmatig een  Windows Update uitgevoerd wordt. Dit gebeurt normaal gesproken automatiesch maar soms staat dat uit Zet dit weer op automatisch. Hiermee worden beveiligingslekken van Windows gerepareerd.
 • Gebruik een goed antivirusprogramma en zorg dat dit automatisch over de nieuwste virusupdates beschikt. Ik adviseer Eset, dat als beste op de markt staat op dit moment. Als u liever een gratis virusscanner wilt dan kunt u kiezen voor het prima alternatief Avast.
 • Sommige Microsoft producten zijn kwetsbaarder dan andere software. Hier zijn enkele uitstekende alternatieven die minder gevoelig zijn voor spyware:
  Internet Explorer -> Mozilla Firefox is een prima webbrowser met pop-upblokkering, navigatie met tabbladen, en privacy- en beveiligingsfuncties.
  Outlook -> Mozilla Thunderbird
  Microsoft Office -> OpenOffice
 • Controleer regelmatig of er Spyware of Adware op uw PC staat. Als u zomaar ongevraagd op vage websites terecht komt, of uw pc wordt ineens heel traag, komt dat waarschijnlijk door spyware, programma's die kijken wat u met uw computer doet en die gegevens doorsturen via het internet. Gebruik MalwarebytesMicrosoft Defender of  Ad-Aware (gratis) om het te verwijderen. Hier is een vergelijking van diverse antivirusprogramma's.
 • Regelmatig zoek ik problemen met computer voor klanten uit. Veel oplossingen zet ik in een database voor eigen gebruik. Maar ook u heeft toegang tot een groot gedeelte, zie de Helpdesk link.

Neem gerust contact op voor meer informatie.

wimvosautomatisering QR Codeklik voor een QR code en zet mij in uw contactlijst.

Gratis Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de

Gratis Nieuwsbrief

Het is altijd bruikbare en recente informatie en je kunt je op ieder moment weer uitschrijven.

Wie is online

Momenteel zijn er 15 bezoekers online